Rookie bus 2020/2021

Tudi v letošnji zimski sezoni bomo nadaljevali z našimi Rookie Busi, na katerih turno smučarskim navdušencem ponudimo lepo in varno turno smuko.

Glede na trenutno situacijo s Covid-19 se bomo letos, poleg tega da bomo iskali optimalne snežne razmere, morali prilagajati tudi ukrepom NIJZ. Upamo, da do ukrepa zapiranja mej ne bo prišlo in bomo naše ture lahko, tako kot v preteklih letih, v večini izvedli na Avstrijskem-Koroškem. V primeru ugodnih snežnih razmer pri nas, pa bomo raziskali tudi kakšen skrit kotiček naših gora.

Za prihajajočo sezono smo pripravili nekaj novosti, z namenom, da skupine naredimo bolj homogene. Tako smo pripravili štiri različne produkte, ki zajemajo tako popolne začetnike, ki še niso stali na turnih smučkah in nimajo svoje opreme, kot tudi tiste, ki imajo s turnim smučanjem že več izkušenj, vseeno pa bi se radi podali na kakšno novo in bolj oddaljeno turo, ki se je sami še ne upajo lotiti.

Nočno turna smuka na Krvavcu

Vsak popoln začetnik se mora najprej seznaniti z opremo, ki jo turni smučar potrebuje in z osnovno uporabo le te. Za ta namen ponujamo kratko t.i. učilnico turnega smučanja, ki jo bomo ob predhodni prijavi, izvajali vsak torek v popoldanski/večernih urah v naši trgovini Šport 11 in na smučišču Krvavec. Z udeleženci se bomo zbrali v Šport 11, kjer bomo na kratko predstavili turno smučarsko opremo, ki jo vsak turni smučar potrebuje in si jo tudi izposodili za vašo prvo turo. Nato se bomo zapeljali do smučišča Krvavec, kjer se boste seznanili z osnovno uporabo turno smučarske opreme in naredili prve korake na turnih smučkah. V soju čelnih svetilk se boste povzpeli na vrh Zvoha in se odsmučali nazaj. Večer boste zaključili s toplim čajem v planinski koči in novim doživetjem v žepu.

Začetni tečaj turnega smučanja

Naslednji korak turnega smučarja je začetni tečaj turnega smučanja, na katerem se boste krajši in nezahtevni turni smuki, spotoma spoznali z rokovanjem in uporabo lavinskega trojčka in z vsemi nevarnostmi in pastmi gibanja izven urejenih smučarskih prog. Naučili se boste osnovnega gibanja s turnimi smučmi v gorah in tako pridobili izjemno pomembna znanja za varnejše samostojno gibanje na turah. Ta tečaj okno v svet vaših nadaljnjih turno smučarskih doživetij.

Rookie Bus

Po opravljenih prvih dveh korakih, ste pripravljeni za udeležbo na našem priljubljenem Rookie busu, s katerim smo na različne ture v dveh sezonah popeljali že več kot 100 turno smučarskih navdušencev. Glede na snežne razmere zadnjih dveh sezon, večino teh tur opravimo na Avstrijskem Koroškem , ki ponuja res raznovrstne turne smuke v vseh snežnih razmerah. Rookie Bus je namenjen neizkušenim turnim smučarjem, ki so se sicer že spoznali s turnim smučanjem, ampak se še ne počutijo suvereni, da bi se sami podali na visokogorsko turno smuko v neznane kraje. Ture so tehnično nezahtevne, z višinsko razliko do 1000m. Pozor! Rookie Bus lahko povzroči turno smučarsko zasvojenost! 

Rookie Bus za turno smučarske sladokusce

Letos smo šli še korak dlje in naš klasični Rookie Bus nadgradili oz ponudili še nekaj več, turo za turno smučarske sladokusce, ki si želijo odkrivati nove terene, v varni družbi gorskega vodnika. Te ture bodo kondicijsko nekoliko zahtevnejše, podali se bomo na kakšen višji vrh, tudi 3000-ak z višinsko razliko do 1500m.